Slachtoffer steekpartij blijft achter met veel vragen: “Ik wil gewoon weten wat dader bezielde”

© mye

© mwm

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 26-jarige Wesley Devolder uit de Kaaistraat kreeg afgelopen woensdagavond zeven messteken toegediend bij een uit hand gelopen ruzie op de Eeklose Markt. Gisteren werd hij geopereerd aan zijn schouder. “Ik ken de dader al enkele jaren, maar we hebben nog nooit ruzie gehad”, zegt hij. “Ik wil gewoon weten wat hem bezielde.”

ERWIN MYNSBERGHE

Het had een pak erger kunnen aflopen voor Eeklonaar Wesley Devolder (26), afgelopen woensdagavond. De man kreeg die avond een telefoontje dat er op de Eeklose Markt een stevige ruzie was ontstaan tussen zijn vrouw Priscillia (21), haar zus Mellissa en een koppel waarvan de man, B. (19)., twee kinderen heeft met Melissa. “Die man heeft een aan-en-uit-relatie met mijn zus”, vertelt Priscillia. “We wilden A., zijn vriendin, spreken, omdat ze iets had gezegd over onze moeder.”

Maar ter hoogte van de Markt liep de discussie helemaal uit de hand. De ruzie werd plots erg gewelddadig. “De vrouw vlóóg plots op Priscillia”, zegt Wesley. De politie kwam meteen tussenbeide, maar het ergste moest die avond nog komen. “Toen ik op de markt aankwam, stond er al een combi van de politie, maar van B. was geen spoor meer”, vertelt Wesley vanop zijn ziekenbed in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent. “Maar opeens zag ik hem staan naast het terras van restaurant Binnenhof. Ik stapte meteen naar hem toe met de vraag of hij mijn vrouw had geslagen. Daarop haalde hij plots een mes uit en begon hij mij te steken: een keer in mijn gezicht, twee keer in mijn borststreek, drie keer in mijn zij en een keer in mijn schouder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen