‘Boeregem’ kan veel geld kosten

© kvo

© loh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Kladden’ op verkeersborden, zoals een supporter deed in de aanloop naar de West-Vlaamse derby tussen Kortrijk en Zulte-Waregem, kan veel geld kosten. Wouter Vermeersch deed het en kreeg een eis van 1.500 euro voor biologisch afbreekbare stickers.

vkk

Het is niet de eerste keer dat er met verkeersborden langs de autowegen geknoeid wordt. De rekening kan echter aardig oplopen als de daders gesnapt worden.

Het overkwam Wouter Vermeersch in 2014 toen hij een stickeractie uitvoerde met een aantal kompanen. “Op vraag van het parket werd bij de Dienst Kantschriften van de politie een dossier geopend over onze actie op 11 juli 2014. De klacht kwam van het Agentschap Wegen en Verkeer. Ze wilden ons ondervragen en de schade laten vergoeden en ons wellicht afschrikken om dergelijke acties nog uit te voeren.”

Even vreesde Wouter dat hij wel 1.500 euro moest betalen. In dat bedrag zaten onder meer zestien uren werk aan 35 euro per uur en een uurvergoeding voor een botsabsorbeerder voor 720 euro. Die stond twaalf uren ter plaatse aan een tarief van 60 euro per uur.

“Wij gebruikten echter biologisch afbreekbare stickers omdat we geen schade aan de borden wilden veroorzaken. In het geval van ‘Boeregem’ werd er wellicht met graffiti op het bord gespoten. Als de daders gevonden worden, zal de rekening dus nog oplopen. Wij hebben de kosten nooit erkend. We hebben wel een advocaat geconsulteerd. Vermoedelijk is de hele zaak nadien geseponeerd want we hebben er niets meer van gehoord.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen