'Vrouw met baret en geruite jurk' van Picasso. Op de voorgrond is Marie-Thérèse Walter te zien, zijn maîtresse en muze gedurende een zekere tijd. Maar ook Dora Maar, die hij in 1936 ontmoette, is zichtbaar in de schaduw achter Marie-Thérèse.
Volledig scherm
'Vrouw met baret en geruite jurk' van Picasso. Op de voorgrond is Marie-Thérèse Walter te zien, zijn maîtresse en muze gedurende een zekere tijd. Maar ook Dora Maar, die hij in 1936 ontmoette, is zichtbaar in de schaduw achter Marie-Thérèse. © AFP

'Speciaal' schilderij van Picasso in Londen geveild voor 50 miljoen pond

Een schilderij van Pablo Picasso van zijn muze Marie-Thérèse Walter, waarin ook de afbeelding van zijn toekomstige maîtresse verborgen Dora Maar, verborgen zit, is gisteren in Londen geveild voor 49,5 miljoen pond (56,2 miljoen euro).

1 reactie

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Ronduit afschuwelijk schilderij, (ieder zijn mening) en DAAR geld voor geven??? Ik zag eens een schilderij die een chimpansee gemaakt had, en die zou ik nog liever ophangen dan iets van Picasso. Kunst is toch wel een snel gegeven he, in alles kun je vormen en betekenissen fantaseren, dus wat strepen op n doek kan al n fortuin waard zijn.