BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Prins Laurents dotatie is nog niet ingetrokken, maar toch hangt hem alweer een tweede sanctie boven het hoofd

Terwijl de eerste sanctie - een eenmalige vermindering van zijn dotatie - nog niet helemaal rond is, hangt er prins Laurent mogelijk nog een tweede sanctie boven het hoofd. Dat schrijft De Standaard vandaag.

90 reacties

  • Mathieu Peeters

    6 jaar geleden
    Pak hem alles af en stuur hem naar de dop, of liever verplicht hem van gaan te werken, want zo iets is gewoon niet voor rede vatbaar. En dat stuk advokaat dent blijkbaar dat hij god is en elke uitleg is goed om zijn zever te moeten aanhoren, gewoon een disiplinaire straf voor zijn bemoeienissen, dan weet die dat ook.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Veel poeha van de regering! Intussen blijft hij toch maar incasseren! Gaatver nu nog wat patee rond maken, en blijft zo poen scheppen!
  • Peter

    6 jaar geleden
    @Marianne Van Orshagen, elke prins of prinses heeft de mogelijkheid om titel te weigeren, en smorgens met boterhammekens en thermoskoffie naar de fabriek te gaan. Van ruilen zal GEEN sprake zijn, geloof me maar.
  • Pedro Vanbesien

    6 jaar geleden
    In een zekere zin geef ik Laurent gelijk. Wat je in de kamer ziet, Vlaams parlementte senaat, al die lege fauteuils, die politiekers krijgen ook geld van de gemeenschap ,samen met verplaatsingskosten een dikke 7500€ bruut.Als de mensen jaloers zijn van zijn dotatie, waarom dan ook niet op politiekers die vet betaald worden en mijn a nooit aanwezig zijn. Kijk dan eens op TV, en telt de aanwezigen, het zal gemakkelijker zijn dan de afwezigen te tellen, en zo is dat iedere week.
  • maud hallett

    6 jaar geleden
    Laat die mens toch met rust
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. OPINIE: "Tuchtprocedure tegen Laurent is een schertsvertoning. Straks krijgt hij opnieuw 312.000 euro. Om wat te doen eigenlijk?"

    OPINIE: "Tuchtpro­ce­du­re tegen Laurent is een schertsver­to­ning. Straks krijgt hij opnieuw 312.000 euro. Om wat te doen eigenlijk?"

    De zaak-Laurent komt binnenkort voor de Kamer. De prins heeft immers de gedragsregels niet nageleefd. Hij heeft zonder het akkoord van de minister van Buitenlandse Zaken contact gehad met buitenlandse autoriteiten. De regering kondigt een sanctie aan. De raadsman van de Prins heeft te kennen gegeven dat hij wil gehoord worden, want de prins moet ook zijn kant van het verhaal kunnen vertellen. En gelijk heeft hij. Dit is echter nog nooit gebeurd. De Kamervoorzitter zoekt nu ‘een oplossing’.