Incassobureaus­ helpen ­bedrijven hun facturen te innen om te vermijden dat er een gerechtsdeurwaarder moet worden aangesteld en er een lange en dure rechtszaak van komt. De bureaus krijgen een percentage op de facturen die ze ­innen.
Volledig scherm
Incassobureaus­ helpen ­bedrijven hun facturen te innen om te vermijden dat er een gerechtsdeurwaarder moet worden aangesteld en er een lange en dure rechtszaak van komt. De bureaus krijgen een percentage op de facturen die ze ­innen. © ANP

Bedenkelijk record: nog nooit zoveel incassobureaus op de Belg afgestuurd

Nog nooit hebben zoveel ­bedrijven, banken en nutsmaatschappijen een incassobureau afgestuurd op mensen die hun facturen niet betalen. De Belgische Vereniging van Incasso­bedrijven (BVI) inde vorig jaar liefst 204 miljoen euro, een record. Het gaat om een stijging met acht procent tegenover het jaar voordien. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

81 reacties

  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Dat zijn immers ook jobs jobs jobs...
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Dat zijn de facts. En de regering maar rondbazuinen dat we meer netto hebben, daar zijn ze fier op. De facts zijn dat al hun geklungel alles duurder maakt en dat de Belg zijn rekening niks rijker wordt.
  • Jean-pierre Venken

    6 jaar geleden
    Een goede raad, ga op je bankrekening niet onder nul, blokkeer het en je gaat geruster leven.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Walgelijke toestanden,mensen die al niets meer hebben gewoon de modder induwen?
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    is een echte schande ..bedrijven die hun schulden niet meer kunnen betalen gaan failliet of betalen slechts een bepaald percentage van hun schulden terug en maken een doorstart......en de gewone man die zijn schulden niet meer kan betalen nemen ze alles af en maken het alleen maar erger........