8 mei 2016: rook stijgt op uit de gevangenis van Merksplas. Gedetineerden staken hun cel in brand en vandaliseerden twee paviljoenen. Een ex-gedetineerde die het inferno tijdens de gevangenisopstand meemaakte, heeft in naam van 54 geïnterneerden klacht ingediend tegen de voormalige directie en de Belgische staat.
Volledig scherm
8 mei 2016: rook stijgt op uit de gevangenis van Merksplas. Gedetineerden staken hun cel in brand en vandaliseerden twee paviljoenen. Een ex-gedetineerde die het inferno tijdens de gevangenisopstand meemaakte, heeft in naam van 54 geïnterneerden klacht ingediend tegen de voormalige directie en de Belgische staat. © Vanderveken

Oud-gevangene legt klacht neer tegen ex-leiding gevangenis van Merksplas en Belgische staat

Een ex-gedetineerde die het inferno tijdens de gevangenisopstand in Merksplas in 2016 meemaakte, heeft in naam van 54 geïnterneerden klacht ingediend tegen de voormalige directie en de Belgische staat. 

13 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Het was een geval van overmacht dus de directie treft geen schuld.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Niet iedereen die daar zat heeft brand gesticht. De Cipiers echter gingen lopen en lieten mensen gewoon stikken in hun cel in plaats van hulp te bieden.Nochtans is iedereen ongeacht wie het is verplicht om mensen in nood te helpen .
  • Daniel Knops

    6 jaar geleden
    Laat ze eerst maar opdraaien voor de aangerichte schade, en dan zien we wel.
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    En hoe is de brand ontstaan ? Zelf een brandje aansteken en dan wenen wanneer dit uit de hand loopt ...
  • Dirk DE Bakker

    6 jaar geleden
    Klacht indienen tegen de gevangenisbewaarders, dien een klacht in tegen degene die de brand heeft aangestoken, wedden dat het geen belg is!!!