EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump verbaast vriend en vijand en pleit voor verregaande hervormingen wapenwet: "Ik heb de steun van de NRA niet nodig"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de beleidsmakers in Washington tot verbazing van zowel Republikeinen als Democraten opgeroepen "groot te denken" bij het ontwerpen van een nieuwe wapenwetgeving en strenge maatregelen goed te keuren. "Ik zal de wet tekenen", reageerde hij in een debatsessie met parlementsleden in het Witte Huis. Met zijn uitspraken gaat Trump lijnrecht in tegen de Republikeinse partij en de wapenlobby NRA.

113 reacties

  • Marc De Cock

    6 jaar geleden
    Inderdaad Ronald Vermeulen, hij staat boven de flauwekul van beroepspolitici, hij verkoopt zijn eigen flauwekul!
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Chris Bogaerts, Zeker ook supper intellectueel ?
  • rayane oualdou

    6 jaar geleden
    Het gaat meer om de mentaliteit van die Amerikanen. Toen Obama dreigde met een verstrenging van de wapenwetten schaften de Amerikanen meer wapens aan dan ooit tevoren. Nu ze zich zelf gerust hadden gesteld nu Trump aan de macht is vonden ze het allemaal niet zo dringend nodig en zakte de wapenverkoop helemaal in. Nu het het alleen maar erger worden.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Ik ben bang dat hij de macht van de wapenlobby onderschat. En die van zijn eigen achterban ook. Nu, hij kan moeilijk anders, bijna alle studenten in de USA staan op straat. En hij heeft niks te verliezen. Dit geraakt er nooit door en dat weet hij, dus republikeinen content en tegen al wie voor strengere wapenwetgeving is, kan hij zeggen "ik heb het geprobeerd".
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Vertel mr. Bogaerts en zeg er dan meteen ook bij waar u uw waarheden vandaan haalt.