Dreigt er hier een cordon? “Als zij hun baan afsluiten, sluit ik gemeente af voor vrachtverkeer”

© ptb

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Ik heb vorige vrijdag 36 vrachtwagens geteld in 1 uur. Dit is levensgevaarlijk voor fietsers en kinderen.” Volgens Sandy Evrard, burgemeester van Mesen, is dit sluipverkeer de schuld van Komen. “Als zij hun baan afsluiten, dan dreig ik om Mesen af te sluiten.”

THIJS PATTYN

“Mesen wordt overspoeld door zwaar sluipverkeer”, aldus burgemeester Sandy Evrard (MLM). “Buurgemeente Komen begon vorige dinsdag aan de werken op de Iepersteenweg, die grenst aan Vlaanderen op het kruispunt met de Komenstraat en Rijselstraat. De hele straat ligt open waardoor er geen zwaar verkeer meer door kan, dat was niet de afspraak. We hadden vóór het zomerverlof afgesproken dat de werken gefaseerd zouden gebeuren, zodat er wel nog zwaar verkeer kon passeren. De Komense burgemeester mailde me achteraf dat ze dit toch niet zouden doen. We hadden nog een alternatieve route voorgesteld voor het zwaar verkeer naar Nieuwkerke via Ploegsteert en Frankrijk, maar ook dat hebben ze afgeblazen.”

Sindsdien is er geen overleg meer geweest. “Voor mij is een woord een woord. Als Komen hun baan afsluit, dan dreig ik om Mesen letterlijk af te sluiten voor zwaar verkeer”, zegt de burgemeester kordaat. “Vrachtwagens moeten door de gebroken belofte van Komen een gigantische omleiding volgen via de A19 en Ieper. Dan betalen sommige bestuurders nog liever een boete van 55 euro, want ze rijden via een sluipweg in Ploegsteert door Mesen waar een tonnagebeperking geldt. In de dorpskern kruisen opleggers elkaar terwijl er geen fietspad is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen