De 56-jarige technicus Dino Scala is getrouwd, heeft drie kinderen en een kleinkind. Hij was jarenlang trainer en voorzitter van de voetbalclub in zijn dorp, Pont-sur-Sambre. Liefst 22 jaar lang bleef hij onder de radar.
Volledig scherm
De 56-jarige technicus Dino Scala is getrouwd, heeft drie kinderen en een kleinkind. Hij was jarenlang trainer en voorzitter van de voetbalclub in zijn dorp, Pont-sur-Sambre. Liefst 22 jaar lang bleef hij onder de radar. © rv

Dino Scala (56): geliefde opa en voetbaltrainer bekent "een veertigtal" verkrachtingen

Na 22 jaar gerechtelijk onderzoek heeft de Franse gerechtelijke politie dankzij Belgische camerabeelden de 56-jarige Dino Scala aangehouden. De arbeider met een blanco strafregister bekende "een veertigtal" verkrachtingen. Al die tijd had de Franse politie zijn DNA, maar kon ze de grootvader uit het Franse Pont-sur-Sambre niet vatten. Scala randde een Belgisch minderjarig meisje aan toen ze op weg was naar school. Bewakingscamera's op de werf waar hij het meisje aanviel, leidden tot het ontbrekende puzzelstukje. Zeventig verkrachtingszaken die in de regio plaatsvonden tussen het einde van de jaren '80 en 2012 zullen nu opnieuw onderzocht worden.

26 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En ja, het was zo een sympathieke man.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ja, van iedereen DNA nemen bij de geboorte, maar dat zet voor sommige dan weer de deur wijd open voor fraude en corruptie. Zou zijn echtgenote dan nooit maar dan ook nooit iets gemerkt hebben ?
  • guy vermeulen

    6 jaar geleden
    een vogel kent men niet aan zijn pluimen.
  • Marie-Jeanne LOOSE

    6 jaar geleden
    Smeerlapjes die mannen.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Patrick vanbeveren, je kan er zo over denken maar de overheid krijgt mijn DNA niet. Netzomin als de paswoorden van mijn email of andere sociale media. het is geen wondermiddel. DNA bewijst dat je in aanraking geweest bent, maar niet altijd wanneer en of je de Misdaad begaan hebt. Ik vertrouw de overheid voor geen haar met mijn gegevens. Ze zullen altijd verder gaan om te zien wat ze nog met dat DNA kunnen bereiken, buiten helpen met criminaliteit.