Schaatsen opnieuw overal verboden: ijs in Aalter is te dun geworden

Op de Kraenepoel in Aalter, waar eerder vandaag nog geschaatst mocht worden, is het ijs donderdagnamiddag ook in de afgebakende zone niet meer veilig doordat het te dun is geworden. Dat meldt het gemeentebestuur van Aalter. Daarmee is het opnieuw overal in Vlaanderen verboden om op natuurijs te schaatsen. 

4 reacties

  • Dirk Verstraete

    6 jaar geleden
    Beelden daarnet over de brandweer die een oefening houdt op het ijs was net hoe het niet moet. De brandweerman in het water lag voorwaarts op het ijs terwijl dat net andersom moet; Maar had niks anders verwacht van Vlaamse brandweerlui. Haal de tips liever uit Nederland of Zweden waar ze wel weten hoe het moet!
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Het zal van heel korte duur zijn, ik denk dat de voorspelde -4 voor vannacht en de positieve 1 graad voor morgen, niet veel meer gaan uithalen. Met een beetje "geluk" kunnen ze morgen allemaal hun hart ophalen tijdens de avondspits als het begint te sneeuwen.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Vanaf zaterdag 8 graden ,gedaan met de winter, zet die schaatsen maar op zolder.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Natuur en bos heeft geen verstand van natuur want schaatsen op het ijs kan de dood betekenen voor de vissen eronder die de oppervlakte gaan zoeken en zo sterven