© Photo News

Sp.a wil ‘basisbaan’ voor alle 200.000 werkzoekenden: “Complete onzin”

In onze krant pleit Meryame Kitir vandaag voor een ‘basisbaan’ voor alle werklozen. “Zo kunnen we de werkloosheid afschaffen”, aldus Kitir. Bij N-VA zijn ze alvast niet te vinden voor het voorstel. “Dit is complete onzin”, zegt parlementslid Axel Ronse.

neac/yl/tvd

“We pleiten voor een jobgarantie voor 200.000 werkzoekenden, niet in het minst voor de 165.000 mensen die langer dan een jaar werkloos zijn en op de reguliere arbeidsmarkt maar niet aan de bak komen”, zegt Kitir vandaag in onze krant. “Deze mensen moeten hetzelfde loon krijgen van vergelijkbare jobs en een volledige sociale bescherming.”

N-VA-parlementslid Axel Ronse noemt het sp.a-voorstel alvast “complete onzin”. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moet je klaarstomen voor een nieuwe job via stages, opleidingen, wijkwerk ... Een overheidsjob voor hen ‘toveren’ veegt hun afstand tot de arbeidsmarkt niet weg en helpt al zeker de duizenden ondernemers en werknemers niet die vandaag op hun tandvlees zitten door het tekort aan personeel.” Ronse herhaalt dat vooral de beperking van de werkloosheidsuitkering in de tijd meer werkzoekenden aan een baan zou helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer