Yves Masscho
Volledig scherm
© Yves Masscho

Warmtestralers in station Gent-Sint-Pieters, maar NMBS zet ze niet aan "om energie te besparen"

In het station Gent-Sint-Pieters hangen in de plafonds boven de perrons warmtestralers. Goed idee, zou je denken, kwestie van de reiziger in deze vriestemperaturen toch een beetje comfort te bieden tijdens het wachten op de trein. Maar dat was buiten de NMBS gerekend, die koudweg zei dat de stralers niet ingeschakeld worden "om energie te besparen". Na protest is nu beslist de toestellen vandaag en morgen toch in te schakelen.

43 reacties

  • Angelo Cabooter

    6 jaar geleden
    Je hoeft niet uren op het perron te wachten, als je weet om hoe laat de trein komt, kan je (indien het station groot genoeg is) binnen wachten, of in de volledig overdekte schuilhuisjes, als die er zijn.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Zo blijft men de treinreizigers terroriseren! Als dan eens de treinen op tijd zijn, laat men dan zijn treinreizigers letterlijk en figuurlijk in de kou staan!
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Eigenlijk is dat een domme vraag waarom ze dan geplaatst zijn. Dit heeft met budgetten te maken. Budget moet op zijn of het jaar daarop krijgen ze minder. Verder moet je het niet zoeken. Die verwarming hoeft helemaal niet te werken.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Fout van de vakbonden!
  • Willy Govaert

    6 jaar geleden
    Typisch België zeker ??