iStock/ThinkStock
Volledig scherm
© iStock/ThinkStock

Goedkope Poolse loodgieter verdwijnt

De goedkope Poolse loodgieter verdwijnt. Of hij zelf verdwijnt is de vraag, maar zijn loon komt veel dichter te liggen bij dat van zijn West-Europese collega's. Vertegenwoordigers van de drie Europese instellingen – Commissie, Raad (lidstaten) en Parlement - bereikten afgelopen nacht een akkoord over de al jaren aanslepende herziening van de detacheringsrichtlijn, dat de komende weken verder wordt uitgewerkt.

42 reacties

  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Dit is nog maar het topje van de ijsberg, de komende 10 jaar word buitenlanders meer aangetrokken dan de Vlaming , zijn loon de helft , en deze wet is een lachertje, geld enkel voor Europa! Chinezen, zwarte, en gele komen ons versterken! Toch simpel een Chinees krijgt 5€ per dag, hier 50€ a 5€ h? Dus x10! Als je hier een jaar werkt moet je 10 jaar in China werken!
  • Fred De Vlaminck

    6 jaar geleden
    Ik heb een douche, bad en tegels laten plaatsen en aansluiten door een Poolse loodgieter, evengoed gedaan, en dat was meer dan de helft goedkoper dan ene van hier. Ik deed zo,n 950 € profijt. Alstublieft, voor een gepensioneerde is dat veel geld.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    De boel is om zeep, wie hier werkt betaald hier belastingen en sociale bijdrage ieder mens met gezond boerenverstand vind dat normaal, buiten de dieven van de EU, gesteund door onze regering.
  • pol de mol

    6 jaar geleden
    Is een hele goede zaak om die arbeiders uit de Oost blok landen weer weg te krijgen hier , en onze Belgische werknemers weer een eerlijke kans te geven .
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    ik zie elke dag werk, tussen werk en werk is er veel verschil, in de prijs ook....daarbovenop betalen wij onze lasten HIER en niet in Polen, wij doen ook ons geld op HIER en niet in Polen