Vrouw vergiftigt oma met pannenkoeken (en dat was niet haar eerste moordpoging)

© © Zoonar/Ganna Martysh

De correctionele rechtbank van Waals-Brabant heeft donderdag Marie-France G., een inwoonster van Braine-le-Château geboren in 1963, tot 12 jaar cel veroordeeld voor een moordpoging op haar grootmoeder. In september 2017 bracht de vrouw haar grootmoeder een bezoek van tien minuten in haar rusthuis in Tubize, en gaf haar pannenkoeken. De volgende dag was de vrouw niet meer wakker te krijgen, en bleek ze vergiftigd te zijn met medicatie.

Enkel door het toedienen van een tegengif kon de 90-jarige uit haar bijna comateuze toestand gehaald worden. Uit onderzoek bleek dat het geneesmiddel dat de vrouw werd toegediend in 2016 voorgeschreven was aan de echtgenoot van de verdachte.

De beklaagde beheerde de bezittingen van haar grootmoeder. Ze haalde haar rekeningen leeg en betaalde de rekeningen van het rusthuis niet langer. Voor de feiten won Marie-France G., die de enige erfgename is, ook inlichtingen in over een eventuele verkoop van het huis van haar grootmoeder.

Moordpoging op man

In zijn arrest zei de rechtbank donderdag dat er geen twijfel bestaat over de schuld van de vrouw. Het gaat bovendien om een recidivist: in 2011 deed ze al een moordpoging op haar man. Ze deed kalmeermiddelen in zijn koffie, en schoot hem in het hoofd tijdens zijn slaap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen