Kitir zeker van haar stuk: "Mijn oren werken nog heel goed"

"Ga dan terug naar Marokko." Meryame Kitir (SP.A) is zeker van wat ze gisteren in de Kamer gehoord heeft uit de mond van Open VLD'er Luk Van Biesen. "Ik ben 36 jaar. Ik weet dat mijn oren nog heel goed werken", zegt ze in "De ochtend" op Radio 1. De SP.A-politica staat open voor een gesprek met Van Biesen om de zaken uit te klaren.

Over het incident van gisteren doen verschillende versies de ronde. Van Biesen ontkent dat hij Kitir heeft gezegd dat ze naar Marokko moet terugkeren. De Open VLD'er zegt dat hij Marokko genoemd heeft in een statement over arbeidsmigratie (in het kader van de discussie over de Caterpillar-werknemers) en dat zijn uitspraken zeker niet tegen Kitir persoonlijk waren gericht.

Volgens sommige Kamerleden zei hij meer bepaald dat als de Caterpillar-werknemers zo performant zijn, ze maar naar Marokko moeten terugkeren om daar werk te zoeken.

Kitir herhaalt in "De ochtend" dat Van Biesen wel degelijk "Ga dan terug naar Marokko" gezegd heeft toen ze weer naar haar plaats ging op de banken van het parlement. "Ik ben 36 jaar. Ik weet dat mijn oren nog heel goed werken, ik heb daar geen problemen mee."

De SP.A-politica heeft een gesprek gehad met de voorzitter van het Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Maar juridische stappen kunnen er niet ondernomen worden omdat de uitspraak van Van Biesen niet opgenomen is. "Het probleem is dat er geen bewijslast is."

Kitir staat open voor een gesprek om de zaken uit te klaren. "Ik betreur dat Luk Van Biesen mij nog niet gecontacteerd heeft. Ik hoop dat we een duidelijk signaal kunnen geven dat dergelijke uitspraken niet kunnen, of het aan mij gericht is of aan de werknemers van Caterpillar."

Meest gelezen