De ingang van het Duitse ministerie van Defensie in Berlijn.
Volledig scherm
De ingang van het Duitse ministerie van Defensie in Berlijn. © EPA

Cyberaanval op Duitse regering nog steeds aan de gang: "Russische groep valt al maanden Europese ministeries aan"

De cyberaanval op het netwerk van de Duitse staat is nog steeds aan de gang. Dat meldt de parlementscommissie die toezicht houdt op de geheime diensten na een briefing door veiligheidsautoriteiten en regeringsvertegenwoordigers. Voorzitter Armin Schuster wilde geen details geven om de aanvallers niet in de kaart te spelen.

17 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Die Amerikaanse verkoper van anti-hacking software is best grappig: "...Het is nog niet duidelijk welke geheime dienst erachter steekt. Maar dat er Russische instanties bij betrokken zijn, staat vast...”, zegt de man. Juist ja. Zoals de Witte van Zichem dus, van Ernest Claes. Als er iemand kattenkwaad had uitgehaald in Zichem maar niemand wist wie het gedaan had, dan werd onze Witte gestraft.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Nsa is geen haar beter in het mom van veiligheid in terroristische tijden ik heb ze hier nog nooit weten helpen ze
  • james vroman

    6 jaar geleden
    67 ministers zijn teveel om te hacken denk ik ..
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    We weten niet wie erachter zit, maar het zijn in elk geval de Russen geweest. LOL. Die Amerikanen toch: ze kunnen nog serieus blijven bij het uitkramen van zo'n onzin. En na het lekken van de Amerikaanse software om aanvallen vanuit Rusland te doen lijken komen, is elke bewering van deze aard onbetrouwbaar en louter propaganda.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    dat ze dan hun frigo afleggen ..