© Photo News

Tiesj Benoot met vertrouwen naar richting Strade Bianche: “Beter doen dan vorige jaren”

Tiesj Benoot komt zaterdag voor de derde maal aan de start in de Strade Bianche. De 23-jarige renner hoopt dit jaar in Italië beter te doen dan zijn twee voorgaande deelnames, toen hij telkens achtste werd. “De Strade Bianche is in het voorjaar een van de wedstrijden waar ik het beste tot mijn recht kom”, blikt Benoot vooruit.

“Bij mijn vorige twee deelnames in de Strade Bianche werd ik telkens achtste en dat bewijst dat deze wedstrijd me goed ligt”, vertelt de Belg. “Qua parcours is het een mix tussen de Vlaamse en Waalse klassiekers en dat zie je ook aan de deelnemerslijst. Het is een van de sterkste pelotons van heel het voorjaar. Kwiatkowski, Sagan en Van Avermaet zijn de topfavorieten voor zaterdag wat mij betreft. En Valverde als hij voldoende is gerecupereerd na zijn ziekte. Tom Dumoulin is ook een gevaarlijke klant op dit parcours. Na twee achtste plaatsen is het alvast mijn doel om beter te doen.”

laden.....

“De Strade Bianche is echter onvoorspelbaar”, vervolgt Benoot. “Je moet voortdurend attent zijn, want er kan op elk moment iets gebeuren. Net als in Parijs-Roubaix is er ook geluk mee gemoeid. De slothelling in Siena is eerlijk en schrikt me niet af. De beste die geen pech heeft gehad zal zaterdag winnen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer