Thinkstock/BernardaSv
Volledig scherm
© Thinkstock/BernardaSv

Uittocht van vijftigplussers dreigt structurele schaarste op de arbeidsmarkt te veroorzaken

Doordat steeds meer vijftigplussers de arbeidsmarkt in Vlaanderen verlaten, dreigt er een structurele schaarste op de arbeidsmarkt. Dat meldt het Leuvense Steunpunt Werk. Het totale aantal beschikbare arbeidskrachten zal de komende tien jaar gestaag dalen.

20 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Kom, kom, tot voor kort waren alle middelen goed om van ze af te raken, zelfs zomaar voor niets een stuk van hun loon betalen om ze via brugpensioen te kunnen dumpen. Bovendien waren ze toch niet meer gemotiveerd, niet bijgeschoold en dachten ze aan niets anders dan op reis gaan, veel gaan eten en zo rap mogelijk op pensioen gaan. Ook waren ze slecht voor het sociaal passief van een onderneming door hun lange loopbaan met lange opzegvergoedingen. En nu zijn ze dus opeens blijkbaar goud waard?
  • willem piening

    6 jaar geleden
    als ruim 50+er is het maar triest. waarom verlaten de 50+ de arbeidsmarkt en wat doet de regerin? goed betaalde werknemers 50+ terug aan het werk via interim voor een uurloon waar je niet van kan rond komen. als oudere is het zeer moeilijk om terug een job te vinden vanwege de vele vooroordelen tegen oudere werknemers. kennis en ervaring, wat is dat waard? momenteel, te duur.
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    Wat een hypocriet gedoe ! Ik ken een aantal 50 plussers met mooie diploma's en werkervaringen, maar bij het solliciteren krijgen ze steeds de deksel op hun neus, met als gevolg, demotivatie. Nee bazen willen ervaring en inzet voor de prijs van een starter, daar knelt het schoentje !
  • jan boden

    6 jaar geleden
    De schuld van de vakbonden met hun stomme loonbarema's, ze prijzen zichzelf uit de markt. Schaf die zever nu toch eindelijk eens af.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De werkzaamheid klom van 33,4 procent in 1996 tot 59,1 in 2016. Bijna dubbel zo veel mensen aan het werk als vroeger en maar beweren dat de pensioenen niet betaalbaar zouden zijn.