AFP
Volledig scherm
© AFP

Puigdemont wil niet langer minister-president van Catalonië worden

BarcelonaDe vroegere Catalaanse leider Carles Puigdemont trekt zich terug als kandidaat voor het presidentschap van Catalonië. Dat meldt El Nacional en is nu bevestigd door Puigdemont zelf, in een videoboodschap.

73 reacties

  • Ingrid De Cremer

    6 jaar geleden
    Vraag me af, waarom men nooit mensen uitwijst , die nooit verkozen zijn geweest , waarschijnlijk , ook democratie ?
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Juiste stap: eerst ontmijnen en daarna stevig terugslaan.
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Zijn er nog leiders in Europa ? Eerder vazallen van hun zuilen en graaigemeenschappen. Geen greintje integriteit meer, anders zouden Spanje dd les wel spellen, misschien ook internstionale arrestatiebevrlen uitschrijven voor de hele regering in Madrid als koekje van eigen deeg. Nee, ze laten fascisme en onderdfukking in Europa gewoon zijn beloop. Alsof de commissie Hitler gedoogd. Erg slap.
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    En dat noemt men dan Europese democratie...
  • Herman Janssens

    6 jaar geleden
    De nieuwe presidentskandidaat is een van de Jordi’s die nu nog in de Spaanse gevangenis zit owv zijn vrijemeningsuiting. Wat nu? Mareks, Catalonië heeft wel een legitiem parlement, datzelfde verkozen is na een door Madrid georchestreerde verkiezing (die dan nog faliekant afliep voor de unionisten) en dat parlement is vrij de regering aan te stellen die er een meerderheid haalt. Dat is democratie.