De Brise ex-premier Tony Blair van oppositiepartij Labour.
Volledig scherm
De Brise ex-premier Tony Blair van oppositiepartij Labour. © EPA

Tony Blair zoekt Europese hulp om brexit ongedaan te maken: "Beschouw het referendum als een wake-upcall"

Europa moet actief helpen het Britse vertrek uit de EU ongedaan te maken. Dat kan het doen door het brexit-referendum van juni 2016 op te vatten als een wake-upcall om Europa grondig te hervormen, zegt oud-premier Tony Blair.

80 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Het ultieme bewijs dat machtshebbers liever geen democratie hebben. Mijn advies aan de Britten: Rek de onderhandelingen zo lang ge kunt. Er is een grote kans dat er binnen afzienbare tijd geen 'andere' kant meer is als de EU uit elkaar spat.
  • Benjamin Jeurissen

    6 jaar geleden
    Linkse democratie ten top.. Gewoon blijven stemmen tot de uitslag naar gewenst is en daarvoor is het gewoon niet geldig
  • Paul Jansen

    6 jaar geleden
    Ach kijk naar Nederland, daar hebben ze een paar weken geleden het referendum naar het kerkhof gebracht, daar komen ook geen referenda meer. Dus niet zeuren over België...
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Als Blair de brexit wil terugdraaien dan is dat een zeer goede reden om de brexit toch uit te voeren. Als je ziet hoe Blair met leugens Irak binnengevallen is dan mag men zich al eens vragen stellen bij zijn beweegredenen. Het zal alleszins niet zijn om de gewone burger ten dienste te zijn.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    wat vreemd is ,is dat Bourgois al 2 jaar bij iedere tegenslag verwees naar de brexit en dat die er blijkbaar nog steeds niet is ..