© © VRT VERNE Photography

© verne/manteau

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jeroen Meus gaat met nieuwe kookboek voor “gezond verstand”

Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot.

tdl

“Ik ben Jeroen Meus en ik ben dat al 38 jaar”. Zo leidt de chef-kok van het Eén-programma Dagelijkse Kost zijn nieuwe kookboek in. Na vijf Dagelijkse Kost-boeken en het verzamelwerk Mijn 200 klassiekers is dit het eerste boek van Meus sinds zijn vertrek bij uitgeverij Van ­Halewyck, waar hij een miljoen boeken verkocht en opstapte “omdat het vet van de soep was”. Meus tekende een contract voor drie jaar en minstens evenveel boeken bij WPG-Manteau. Die uitgeverij brengt nu zijn eerste boek op de markt, een stijlvoller boek met een harde kaft waarin Meus een aantal privéfoto’s prijsgeeft “want veel van mijn mooiste herinneringen koppel ik moeiteloos aan eten. Papa die zich de ziel uit het lijf kookt voor mijn eerste communie. Aspergesoep, koninginnenhapje. En achteraf slachten we een lam. Eentje van vanille-ijs met slagroom en grenadinebloed.”

© manteau

Meus blijft in zijn boek zweren bij degelijke Vlaamse kost en gaat “voorbij aan alle voedselhypes”. Toch valt op dat Meus wil koken en eten “zonder pijn te doen of de gezondheid te schaden. Alles daartussen is gezond verstand. En dus toegelaten. Zo leef ik zelf. Rein maar in zonde. De ene dag worst met andijvie in witte saus en patatten, de andere dag quinoasalade. En uiteraard moet je op zondagavond die kippenblokjes in zoetzure saus en babi pangang kunnen blijven bestellen. Maar niet elke dag.” Het boek ligt op 29 september in de winkels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken