Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Politieke transparantie: check straks online hoeveel politici verdienen, ook kabinetsmedewerkers en politici in overheidsbedrijven moeten mandaten voortaan aangeven

BinnenlandIn de toekomst zullen kabinetsmedewerkers en politiek verkozenen in raden van bestuur een mandatenaangifte moeten indienen. Dat heeft de plenaire Kamer unaniem beslist. De maatregel maakte deel uit van de conclusies van de werkgroep Politieke Vernieuwing, die een half jaar geleden zijn werkzaamheden afrondde.

28 reacties

  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Als ze nu de website bekend maken waar de bevolking deze resultaten kan bekijken zijn we dankbaar.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Dat moesten de waardeloze hypocrieten al jaren geleden doen in den walgelijke belziek.Maar bijna iedereen vertikte het.En wat deden ze.Juist NIETS
  • Jan van Helmont

    6 jaar geleden
    "Verdienen" is zelden de juiste term in deze.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Zonder ook de effectieve "onkostenvergoedingen" waarschijnlijk. Dus doe alles maar maal 2. Kris Platteau: dan ook meteen gedaan met de loze nva slogans "enkel de anderen graaien", "wij zijn tegen graaien", ... en alle loze beloften die zij vergeten hebben nu zij de FC graai kampioenen zijn?
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Begrijp ik dit nu goed? "waar de overheid het voor het zeggen heeft"? Wat met mandaten die in de privé aangeboden worden? Vallen die daar ook onder? Eigenlijk zouden er geen politici in deze constructies mogen zitten,zeker al niet in de privé.