© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nu al twee bijna identieke Franse buldogs vermist in Malle

In Malle zijn er nu al twee donker gestroomde Franse buldogs met een witte borstvlek spoorloos verdwenen. De eigenaars vragen zich af of het toeval is, of dat er soms meer aan de hand is.

Kristin Matthyssen

Op 4 februari verdween Scotch aan broodjeszaak Chaud Pain op de Antwerpsesteenweg in Westmalle. Marina Bogaerts is er het hart van in . Ze looft 500 euro uit voor de gouden tip. Vreemd genoeg verdween op 27 februari aan Den Brekel in Oostmalle ook de Franse buldog Diezel van Joris. Het dier heeft nagenoeg dezelfde kleur als Scotch, alleen zijn witte borstvlek is wat kleiner. “Mogelijk is Diezel me gevolgd tot aan de school”, zegt Joris. “Maar het zou me zeer sterk verbazen. Toen we het openbaar maakten, bleken wel meer Franse buldogs vermist.”

Zowel Marina als Joris vinden het raar dat de hondjes sindsdien nergens werden opgemerkt. “Ik kreeg enkele tips, maar telkens was het vals alarm. Eén keer ging het om een zwarte kat, de andere keer was het een beige hond. Ik geloof nog altijd in de goedheid van de mens. Mogelijk heeft iemand ze meegenomen en worden ze nu warm opgevangen”, zegt Marina. “Maar in het slechtste geval zit er een dievenbende achter. We vragen mensen nog eens om extra uit te kijken, mocht iemand in hun omgeving plots een volwassen donker gestroomde Franse buldog hebben.”

De organisatie Lost Dogzzz speurt nu naar beide hondjes in Malle. Wie een donkere Franse buldog ziet, kan Marina bellen op het telefoonnummer 0476.54. 38.10 of Joris via 0497.46.16.12.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER