Door de nieuwe regeling zal wie een ziektebriefje kan voorleggen zijn vakantiedagen op een later moment kunnen opnemen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties zijn er alleen nog niet uit wie de rekening moet betalen.
Volledig scherm
Door de nieuwe regeling zal wie een ziektebriefje kan voorleggen zijn vakantiedagen op een later moment kunnen opnemen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties zijn er alleen nog niet uit wie de rekening moet betalen. © Thinkstock

Ziek tijdens je vakantie? Binnenkort kan je die verloren dagen recupereren

Wie tijdens zijn vakantie ziek wordt, kan die vakantiedagen binnenkort recupereren. De Europese regels verplichten ons land de huidige regeling bij te sturen. Nu verliest wie ziek wordt tijdens zijn vakantie die vakantiedagen. 

185 reacties

  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Zoveel heisa , om iets dat reeds lang bestaat ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wat een klinkklare onzin, weer dat links Europees geleuter avant la lettre dat mij horendol maakt. De werkgever zal wel weer betalen en met de organisatorische catastrofe achterblijven. Hoog, zeer hoogtijd dat er één statuut komt nl. iedereen zelfstandig. Gedaan met het afgeven op de “rijke” zelfstandige, maar roeien met de eigen spanen en loon naar werken ipv. wollig parasiteren en boven je stand leven.
  • Lucky Hedinckx

    6 jaar geleden
    Op de 1ste dag van het skiverlof breek je uw been, ook dan 2 weken nieuwe congé? Of ge valt van uw fietske zoals Kris Peeters, ah ja ik snap hem ....
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Uit Europa stappen
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Eindelijk dubbel verlof.Een voordeel 3 weken minder criminaliteit in de grootsteden.