© DBA

De warmste brug van Vlaanderen ligt in... Antwerpen

Er ligt een dak op de nieuwe ‘Brug van den Azijn’ over het Albertkanaal. Een tijdelijk dak weliswaar, om het beton droog en op temperatuur te houden tot de volgende laag aangebracht kan worden.

jas

De overkapping van de Ring blijft voorlopig nog een verre droom, maar dat hield de Vlaamse Waterweg niet tegen om een eigen overkapping te realiseren. De nieuwe brug over het Albertkanaal wordt op 2 april opnieuw opengesteld voor alle verkeer, maar met de vrieskou is het moeilijk werken. Op de brug is een laag beton gegoten, maar voor de volgende lagen en het brugdek geplaatst kunnen worden, moet het beton droog zijn én moet de temperatuur minstens naar vijf graden stijgen. Wegens het vriesweer heeft de Vlaamse Waterweg over de volledige lengte van de brug een reuzengrote tent geplaatst.

“We installeerden vier warmteblazers”, zegt J. Sannen, werftoezichter van de Vlaamse Waterweg. “Maar het is nu zo koud dat het voorlopig geen zin heeft om ze te gebruiken. Als het buiten vijf graden vriest, krijg je deze grote tent nooit warm genoeg. Maar we verwachten dat het dit weekend iets beter wordt en dan kunnen de blazers wel hun nut bewijzen.”

De tent is nodig om de huidige deadline van 2 april te halen. “Als onze deadline eind mei was geweest, dan hadden we deze maatregel niet moeten nemen”, legt Sannen uit. De tent over de ‘Brug van den Azijn’ blijft nog maximaal twee weken staan.

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA