AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

20 jaar geleden won Frank Vandenbroucke als laatste Belg Parijs-Nice: "Da was geweun, euh... ongelooflijk!"

WielrennenTwintig jaar. Zó lang al is het wachten op een nieuwe Belgische eindzege in Parijs-Nice. En nooit nog zal het met dezelfde panache zijn als de betreurde Frank Vandenbroucke in 1998. Een memorabele editie, herinneren zijn 'partners in crime' van toen zich nog levendig. Dat ging zo.

13 reacties

  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Geen van ons heeft een glazen bol. Lars noch Stybar reden ooit minuten voorop in een cross zoals Mathieu en Wout nu wel doen. We zien wel wat de toekomst brengt maar boute voorspellingen maken doe ik niet. Trouwens, Mathieu en echte crossen is ook niet bepaald een perfect huwelijk.
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Beste Gaston , Wout gaat geen enkele koers van enig groot formaat , lees grote klassieker , ooit winnen . Lars en Stybar waren grotere veldrijders dan Wout , en hebben zij reeds een grote klassieker gewonnen ? Nee , Woutje kan beter in het veldrijden blijven , daar kan hij af en toe nog eens winnen , als VDP niet meedoet . Daar zal het dan ook bij blijven .
  • Xenia Jacobs

    6 jaar geleden
    Frank,telkens je naar een nieuwe ploeg verhuisde volgden we je in de krant als grote bewonderaars van u.vele Belgen kregen een rilling als we een artikel leesden over u.dat kunnen alleen de aller grootste monumenten...
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Wacht Filip tot Wout ook een paar jaar ouder is en nu zonder pillen. Ondanks dat had ik veel bewondering voor de Frank .. ekke moe nie trenne, ekke het talent. Beminnelijk man alleszins.
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    6 jaar geleden
    Onze Jef (Planckaert) heeft dat ook nog gewonnen in 1962.