Materiaalman Joske wikt en weegt de kansen van Beerschot Wilrijk: “Losada heeft de sleutel in handen”

De dubbele confrontatie met Cercle Brugge wordt voor iedereen met een mauve-wit hart een erg speciale wedstrijd, zeker voor één iemand in het bijzonder: materiaalman Joske. Enkele dagen voor de cruciale heenwedstrijd om de promotie naar 1A zocht Dave Peters van ‘De Derde Helft’ op atv hem op in de catacomben van het Olympisch stadion.

joro

Materiaalman Joske is al jarenlang een fenomeen en cultheld op het Kiel, maar zijn gezondheid gaat achteruit. “Ik ga de kampioenenviering nog meemaken en dan is’t definitief gedaan voor mij”, zegt hij vlakaf aan Dave Peters.

Joske had na het faillissement van Beerschot AC, en de wederopstanding vanuit de provinciale reeksen via de Wilrijkse reddingsboei, nooit gedacht dat hij dit moment nog zou kunnen meemaken. “Ik dacht toen dat ik eerste klasse nooit meer zou meemaken, maar nu staan we wel met één voet in eerste klasse hé.”

Zegezeker is Joske nochtans niet. Als Beerschot Wilrijk Cercle over de knie wil leggen zal het moeten rekenen op goeie prestaties van enkele cruciale spelers meent Joske. “Losada heeft de sleutel in handen, als hij een goede dag heeft.” De blessure van Pietermaat is volgens hem wel een streep door de rekening. “Het grootste nadeel is de afwezigheid van de ‘kleine 16’. Dat is de verbinding tussen de verdediging en de aanval.”

Ook de coach zal een essentiële rol spelen in een eventueel promotie, meent Joske. “Marc Brys verrast altijd en gaat dat tegen Cercle opnieuw doen. […] Brys is de beste transfer die Beerschot kon doen.”

‘De Derde Helft’ met Dave Peters, een wekelijkse praatshow over Antwerps voetbal, op donderdag om 21u en 22u30 op ATV en atv.be.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners