© Photo News

Richie Porte geeft forfait voor Tirreno-Adriatico , Van Avermaet mikt op ritzeges

De Australiër Richie Porte zal komende week niet starten in Tirreno-Adriatico (WorldTour), van 7 tot 13 maart. Porte kreeg na de Ronde van de Algarve last van een infectie op de bovenste luchtwegen. Greg Van Avermaet verschijnt wel aan de start in Lido Di Camaiore en mikt op een ritzege. De olympisch kampioen won Tirreno-Adriatico in 2016.

“Tirreno-Adriatico was één van de hoofddoelen van Richie”, opende teamdokter Max Testa. “Maar zijn voorbereiding was verre van optimaal en daarom is beslist, in samenspraak met het management, hem niet te laten starten. Zo kan hij optimaal herstellen.”

BMC mikt in Tirreno-Adriatico op zowel het eindklassement als ritzeges. Voor die dagoverwinningen wordt op Greg Van Avermaet gerekend. “Greg is goed in vorm en gemotiveerd”, legde sportdirecteur Max Sciandri uit. “Bovendien zijn er een aantal ritten die hem liggen.”

© Photo News

Voor het algemeen klassement mikt het Amerikaanse WorldTour-team op Damiano Caruso en Rohan Dennis. De Italiaan krijgt dit jaar een nieuwe rol binnen het team en mag - zonder druk - proberen mee te spelen voor de eindzege. De Australiër heeft vooral zijn zinnen gezet op de openingsploegentijdrit en de individuele slottijdrit. “Ik hoop mijn succes van vorig jaar te evenaren”, klonk het bij de Australiër. Dennis werd toen tweede in de eindafrekening, na winst in de slottijdrit.

. Selectie BMC: Alberto Bettiol (Ita), Patrick Bevin (NZe), Damiano Caruso (Ita), Rohan Dennis (Aus), Stefan Küng (Zwi), Michael Schär (Zwi), Greg Van Avermaet (BEL)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer