Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Medische blunder van formaat: dokters voeren hersenoperatie uit bij verkeerde patiënt

BizarToen een man ontzettend veel hoofdpijn kreeg, ging hij onmiddellijk naar het Kenyatta National Hospital in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De artsen ontdekten dat hij een bloedklonter in de hersenen had. Verplegers brachten hem niet veel later naar de operatiekamer. Althans dat dachten ze.

11 reacties

  • Natacha Lerooy

    5 jaar geleden
    Ik vind het erg dat zoiets gebeurd is, gelukkig is het inderdaad goed afgelopen. In Belgenland worden de gemaakte fouten buiten de pers gehouden inderdaad. Een van de grootste missers zijn volgens mij mensen die een verkeerde diagnose krijgen zoals ass ipv nld welke twee diagnoses die overlap kennen maar toch anders zijn en een andere aanpak vereisen. Gyneacologen die niet zeggen waarom je een bepaalde pil moet gebruiken als je myomen hebt en waarom absoluut geen evra-pleister of andere pil.
  • bryan de ceuster

    6 jaar geleden
    Hopelijk kan het slachtoffer dit allemaal snel uit zijn hoofd zetten.
  • krindl

    6 jaar geleden
    en worden de gemaakte fouten, hier in Belgenland, uit de pers gehouden ? …..k zou n vlieg willen zijn om te kijken wat er soms gebeurd in alle westerse ziekenhuizen…al bij al, zijn beide operaties goed afgelopen….
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    De andere patiënt was verward en niet coherent om te praten. Wie weet is hij nu gered van zijn psychisch lijden?
  • Guy Bevers

    6 jaar geleden
    Even met het hoofd er niet bij .