De importheffingen van Trump wakkeren de vrees aan voor een internationale handelsoorlog tussen de VS en belangrijke handelspartners als China en de Europese Unie.
Volledig scherm
De importheffingen van Trump wakkeren de vrees aan voor een internationale handelsoorlog tussen de VS en belangrijke handelspartners als China en de Europese Unie. © EPA

Trump: "Handelsoorlog kan goed zijn en is gemakkelijk te winnen"

Economie"Een handelsoorlog is goed als een land miljarden verliest in zijn handel met andere landen." Dat schrijft de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet over de importheffingen op buitenlands staal en aluminium die hij heeft aangekondigd.

22 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    en ondertussen gaan de stomme Belgen de F16 vervangen door Amerikaanse toestellen ipv Europees te kopen.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Hier heeft nooit een consument baat bij,Mario Tersago. Verhoging van importtaksen zal altijd een verhoging van de prijs met zich meebrengen. Het overaanbod in de betrokken landen zal miniem zijn, en zal dus géén significante prijsdalingen met zich meebrengen, eerder afdankingen en afslankingen op langere termijn. En in de VS zal de groei van de staalproducenten ook miniem tot onbestaand zijn, aangezien hun uitvoer ook zal getroffen worden door tegenmaatregelen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Directe gevolg, Amerikanen zullen meer betalen voor staalproducten omdat ze geen goedkoop buitenlands staal kunnen gebruiken en Europeanen zullen minder betalen omdat de staalproducenten hun staal kwijt moeten.
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Als China dit als een aanval op zijn staalindustrie ziet en als reactie Amerikaans schuldpapier in grote hoeveelheden op de markt gooit, zal Trump nog raar opkijken.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Hadden we hier maar politici die zich aan hun verkiezingsbeloften hielden dan zouden we tenminste hebben waarvoor we stemden Of dit goed is valt nog te betwijfelen maar hij houd woord als hij niet gedwarsboomd wordt