Twee personen opgepakt in Polen voor vluchtmisdrijf Passendale

In Polen zijn twee personen opgepakt voor het ongeluk met vluchtmisdrijf in Passendale enkele weken geleden. Het gaat om de 39-jarige chauffeur en een vriendin die samen met hem in de bestelwagen zat. Ze konden worden gevat dankzij een Europees aanhoudingsmandaat.

Begin september keerde een 21-jarige fietser na een fuif terug naar huis toen hij midden in de nacht werd aangereden door een bestelwagen in Passendale, een deelgemeente van Zonnebeke. De jongeman raakte zwaargewond en verkeerde zelfs even in levensgevaar.

Politie en parket gingen meteen op zoek naar de bestuurder van de bestelwagen die na de feiten vluchtmisdrijf pleegde. Onderzoek wees uit dat het ging om een man die in Polen woont en die intussen naar zijn thuisland was gevlucht. Van de drie inzittenden konden er twee worden gevat, de derde passagier, een vrouw, bleek ook spoorloos.

De speurders vaardigden een Europees aanhoudingsmandaat uit en dat heeft gisteren tot een doorbraak geleid: zowel de chauffeur van de bestelwagen als de Poolse vrouw zijn in Polen opgepakt. Ze zijn nu in handen van de Poolse politie en zullen normaal gezien aan België worden uitgeleverd. 

Meest gelezen