© JHS

Ann-Marie Morel, zus van, kiest in Puurs-Sint-Amands voor CD&V

De CD&V-lijst van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands komt vandaag met een opvallende naam. Ann-Marie Morel, zus van de betreurde Marie-Rose (overleden in 2011) en Chris Jr (overleden in 2013), schaart zich achter lijsttrekker, Vlaams parlementslid en burgemeester Koen Van den Heuvel.

PP

Ann-Marie Morel is longarts en oncoloog in de Sint-Jozefkliniek in Bornem en tevens oprichtster van A Touch of Rose, een welzijnscentrum voor kankerpatiënten in Bornem dat naar haar zus werd genoemd. Zelf woont ze uiteraard in Puurs, Breendonk en dat al 18 jaar.

© JHS

Dat Morel voor CD&V kiest is verrassend gezien het Vlaams Belang-verleden van zowel haar zus als het feit dat haar vader Chris Morel na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 OCMW-ondervoorzitter werd in Antwerpen voor de N-VA. Chris Morel kwam destijds nog wel voor de CVP op.

“Als ik ergens voor ga, is dat nooit voor 80 procent dus dit is een uitdaging van formaat”, zegt Morel in een eerste reactie. Zij koos voor het verbindend project in de nieuwe gemeente, over de partijpolitieke grenzen heen. “En vergis u niet. Ik kom uit een CVP-nest. Thuis hing het vroeger vol oranje ballonnen (lacht).”

Koen Van den Heuvel noemde haar bij de voorstelling “een echte verruimingskandidaat”.

“Ann-Marie is inderdaad een verruimingskandidaat die in onze regio al ruime bekendheid geniet, en die bij de komende verkiezingen een belangrijke rol zal opnemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER