Twee kinderen melden "verdacht contact" met man in Sint-Genesius-Rode

De politie en het gerecht onderzoeken de verklaringen van twee jongens die naar eigen zeggen zijn gevolgd of vastgegrepen door een man in Sint-Genesius-Rode. De verklaringen worden wel zeer ernstig genomen.
BELGA/WAEM

Een 9-jarige jongen uit Sint-Genesius-Rode werd vorige week donderdag naar eigen zeggen ongeveer vijf kilometer lang gevolgd door een auto (een donkere Opel Astra) toen hij op weg was van school naar huis. Hij kon zijn achtervolger van zich afschudden door zich te verstoppen in de garage van een buurman.

Afgelopen zaterdag werd een andere jongen van 12 bij de arm gegrepen door een oudere man die uit een auto was gestapt. Hij kon zich losrukken.

Het parket neemt de zaken ernstig en is een onderzoek gestart, maar wil het nog niet over echte "ontvoeringspogingen" hebben. "Er is nog geen zekerheid of dit in beide gevallen om dezelfde man gaat. Beide jongens werden ook niet aangesproken door de man, waardoor we op dit ogenblik geen duidelijkheid hebben over wat zijn bedoeling was. Om die reden kunnen we dan ook nog niet spreken over pogingen tot ontvoering", zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde.

De politie stelt ook alles in het werk om de schoolomgevingen te beveiligen. Enkele scholen in Sint-Genesius-Rode hebben ook een brief naar de ouders gestuurd met de vraag alert te zijn. "We vragen ook om hun kinderen niet op een onbewaakte plaats alleen achter te laten. Onze leerkrachten zullen in de klas ook expliciet vertellen dat ze enkel mogen meegaan met voor hen vertrouwde personen", zegt Bernard Schatteman, directeur van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut. "Het is niet de bedoeling om paniek te veroorzaken, maar gewoon om de mensen correct te informeren en aan te manen tot voorzichtigheid."

Meest gelezen