Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AFP

Overlevende Rwandese genocide eist 100.000 euro van Belgische staat

BinnenlandAdvocaten Luc Walleyn en Philippe Lardinois, die een overlevende van de Rwandese genocide in 1994 verdedigen, hebben vandaag voor het hof van beroep in Brussel een schadevergoeding van 100.000 euro gevorderd van de Belgische staat. Volgens de advocaten draagt de staat een verantwoordelijkheid in het bloedbad op 11 april 1994 in de Ecole Technique Officielle (ETO) Don Bosco in Kigali.

20 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Dan kunnen de nabestaanden van de vermoorde militairen Rwanda aankleden voor schadevergoeding want het zijn hun burgers die de moorden begaan hebben. Als men niet ter plaatse was zou men zich beter van kritische commentaar onthouden.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    In april '94 keek de hele wereld toe en dan opeens weg. Het militaire moest terug naar huis voor hun eigen veiligheid. Dat herinner ik me heel goed! In België zeker na de dood van die tien militairen. Ik heb toen alles gevolgd van dag tot dag. Ruanda is een schande voor iedereen. Alle politieke aandacht ging toen naar Kosovo. Ik concludeerde toen : 'A good Ruandian, is a dead Ruandian.'
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Slimme advocaten, pas na 25 jaar eisen ze geld.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    België? Blauwhelmen opereerden onder de veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Ze moeten maar aan die deur gaan kloppen, maar België dagvaarden zal waarschijnlijk lucratiever zijn, meer kans op winst.
  • Mariëlla cruysberghs

    6 jaar geleden
    Eindelijk. De Willy mag het komen uitleggen. Na al die jaren....