© Photo News

Met Quick-Step en Lotto Soudal staan slechts twee WorldTour-teams aan start Dwars door West-Vlaanderen

Zondag heeft tussen Nieuwpoort en Ichtegem de tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen (1.1) plaats. Deze wedstrijd is het restant van de eerder opgedoekte Driedaagse van West-Vlaanderen en is meteen de tweede manche van de Napoleon Games Cup. Nieuw is dat de op dezelfde dag de Omloop van de Westhoek, ook wel de Memorial Stive Vermaut geheten, wordt georganiseerd voor vrouwen elite (1.2). Dit met dezelfde start- als aankomstplaats als bij de mannen.

Het startsein voor Dwars door West-Vlaanderen wordt om 12u15 gegeven ter hoogte van de Vismijn van Nieuwpoort, voor een tocht van 189,3 kilometer met passages in Middelkerke, Gistel, Diksmuide en Ieper om zo het ‘Heuvelland’ in te trekken. Met de Kemmelberg volgt na 73 kilometer de eerste beklimming, gevolgd door de Rodeberg. Via Westouter, Poperinge en Kortemark wordt koers gezet richting Ichtegem waar na 137,3 kilometer nog vier plaatselijke ronden wachten van elk 13 kilometer met daarin twee kasseizones en de beklimming van de Keiberg en Catteberg.

Vorig jaar ging de eindzege naar de Nederlander Jos van Emden, voor de Zwitser Silvan Dillier en de Deen Lasse Norman Hansen. Jos van Emden kan door het ontbreken van zijn team LottoNL-Jumbo zijn titel niet verdedigen.

Met Quick-Step Floors en Lotto Soudal zullen er twee WorldTour-teams present tekenen. Het deelnemersveld wordt verder opgevuld met twaalf procontinentale ploegen en acht continentale teams.

De deelnemende ploegen:

WorldTour-teams: Quick-Step Floors (Bel), Lotto Soudal (Bel)

Professioneel continentale Ploegen: Vital Concept (Fra), Cofidis (Fra), Wanty-Groupe Gobert (Bel), Veranda’s Willems-Crelan (Bel), Sport Vlaanderen-Baloise (Bel), Direct Energie (Fra), WB-Aqua Protect-Veranclassic (Bel), UnitedHealthcare (VSt), Roompot-Nederlandse Loterij (Ned), Fortuneo-Samsic (Fra), CCC-Sprandi (Pol), Gazprom-Rusvelo (Rus)

Continentale teams: Cibel-Cebon (Bel), Tarteletto-Isorex (Bel), Beat CC (Ned), Differdange-Losch (Lux), SEG Racing Team (Ned), Delta Cyclingteam Rotterdam (Ned), Monkey Town CT (Ned), Joker-Icopal (Noo)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer