Aleksej Miller.
Volledig scherm
Aleksej Miller. © REUTERS

Gazprom wil contract met Oekraïne opzeggen

Het Russische gasbedrijf Gazprom wil via een internationaal arbitragetribunaal het contract met Oekraïne verbreken. Eerder deze week weigerde de Russische gasreus de leveringen aan Oekraïne te hervatten.

6 reacties

  • dirk maes

    6 jaar geleden
    Dat Oekraine het economisch moeilijk heeft komt puur en enkel door Rusland. De EU moet er alles aan doen om totaal onafhankelijk van de Russen te kunnen zijn. Laten we maar investeren in hernieuwbare energie zodat we niets meer moeten kopen van de Russen of Arabieren.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    DIT is de reden om op wind en zonne-energie om te schakelen. Onafhankelijkheid van buitenlandse mogendheden.
  • Hans Selderslaghs

    6 jaar geleden
    Rusland heeft gelijk, laat die europese klojos maar gestraft worden. Al waar die aan denken is hun eigen verrijking. Paljas Verhofstadt op kop.
  • anton van der waal

    6 jaar geleden
    Zonder het gas uit Rusland gaat het in de toekomst niet meer.Het Slochterenveld is leeg en nu gaan we ons gas uit Noorwegen krijgen,maar die voorraden zijn te beperkt om de EU langdurig te bevoorraden.We zijn afhankelijk geworden van Gazprom en de Russen kunnen ons in de toekomst "onder druk" zetten.
  • Isabel da Silva

    6 jaar geleden
    we horen eigenlijk nietveel meer van de aardgasterminal , voor LNG uit Algerije ,in Zeebrugge ? Draait die eigenlijk nog ? Kunnen we ons in Belgie voorzien of zijn we helemaal afhankelijk van Poetin ? Slecht vooruitzicht . Zullen een kolenkachel moeten kopen en Mme Schauvliege informeren .