© rr

Deze Antwerpse straten worden zone 30

Het district Antwerpen krijgt er elf extra zones 30 bij. Het gaat zowel om nieuwe zones als om uitbreidingen van bestaande zones 30, waaronder enkele straten op het Kiel en de Tentoonstellingswijk, rond de Karel Oomsstraat, de Montevideo-wijk op het Eilandje en in verschillende buurten op Linkeroever.

JoRo

Op jaarbasis zouden er verspreid over de hele stad twintig nieuwe zones 30 moeten bijkomen. “Tegen eind 2018 willen we alle woongebieden binnen de grote verkeersassen afbakenen en inrichten als een zone 30”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Door snelheid te beperken in woonwijken vergroten we de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in onze stad.”

Naast de invoer van de nieuwe zones worden ook infrastructurele maatregelen genomen om de lagere snelheid af te dwingen. Dat vooral in straten met een breed wegprofiel en in de schoolomgevingen. “Met het invoeren van de zone 30 worden onze woonwijken ook échte woonwijken”, zegt districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) Het district is al een tijdje bezig om die zones zo in te richten dat de automobilist ook ervaart dat hij trager moet rijden.”

NIEUWE ZONES

• Omgeving Kruishofstraat

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Jan Van Rijswijcklaan, Vogelzanglaan, Gerard Le Grellelaan, verbinding R1-Bevrijdingstunnel en Populierenlaan.

• Omgeving Karel Oomsstraat

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de R10 Binnensingel, Jan Van Rijswijcklaan en Generaal Lemanstraat. Ook de Karel Oomsstraat zal deel uitmaken van de zone 30. Vanuit verkeersveiligheidsoogpunt is het ook daar aangewezen om de snelheid laag te houden omwille van de haakse parkeervlakken.

• Montevideo

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Amsterdamstraat, Rijnkaai, Kattendijksluis en Kattendijkdok.

• Omgeving Goethestraat

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Gloriantlaan, Charles de Costerlaan en een deel van de Thonetlaan. De Thonetlaan wordt enkel tussen de Gloriantlaan en de Fromentinstraat opgenomen in de zone 30, dit omwille van de verkeersveiligheid voor de schoolomgeving daar en de haakse parkeervlakken.

• Omgeving Willem van Haechtlaan

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Gloriantlaan, Charles de Costerlaan, August Vermeylenlaan en de Esmoreitlaan.

• Omgeving Le Corbusierlaan

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Charles de Costerlaan en de August Vermeylenlaan.

• Omgeving Middenvijver

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Charles de Costerlaan, Halewijnlaan en de Blancefloerlaan.

• Omgeving Galgenweel

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Blancefloerlaan, Beatrijslaan en de Galgenweellaan. In de Beatrijslaan en Blancefloerlaan (van Frederik van Eedenplein tot Halewijnlaan) blijft het snelheidsregime van 50 km/uur behouden. Redenen hiervoor zijn onder andere de aparte fietsinfrastructuur voor fietsers en de relatief grote afstand tussen bewoning en rijweg. Ook in de Galgenweellaan wordt er gekozen om het huidige snelheidsregime (50 km/uur) te behouden.

• Omgeving Regatta

De nieuwe zone 30 wordt begrensd door de Blancefloerlaan, Galgenweellaan, het Galgenweel en de afrit Linkeroever.

UITBREIDING VAN BESTAANDE ZONES

• Iglo

De uitgebreide zone krijgt de nieuwe benaming ‘Omgeving Frederik van Eedenplein’ en wordt begrensd door de Blancefloerlaan, Halewijnlaan, Charles de Costerlaan, Gloriantlaan en de Thonetlaan. In de noordelijke tak van het Frederik van Eedenplein wordt het huidige snelheidsregime van 50 km/uur behouden. Net als in de Blancefloerlaan (van Frederik van Eedenplein tot Halewijnlaan), Gloriantlaan en Thonetlaan.

Tentoonstellingswijk

De nieuwe, uitgebreide zone 30 wordt begrensd door de Ring (R1), Jan Van Rijswijcklaan, Jan De Voslei en Kolonel Silvertopstraat. Ook de Camille Huysmanslaan wordt opgenomen in de zone 30.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER