© Shutterstock

Zo maak je de grootste bacteriedrager in je keuken weer schoon

Weinig gebruiksvoorwerpen in huis zijn zo vies als het sponsje waar je elke dag de vaat mee doet. Een gouden tip voor wie zijn spons weer helemaal geur- en bacterievrij wil krijgen: stop het even in de microgolf.

elvh

Je WC-bril, het toetsenbord van je computer, je deurklinken, maar ook het afwassponsje dat je elke dag in de keuken gebruikt, zijn een broeihaard van bacteriën. Logisch, je laat het sponsje meestal vochtig achter op het aanrecht en het komt elke dag in contact met etensresten. Daar groeien bacteriën op en die zorgen ervoor dat je afwassponsje al heel snel onfris begint te ruiken. In plaats van het weg gooien, kan je ook eens de truc met de microgolf proberen.

Stop je natte keukenspons één of twee minuten op de hoogste stand in de microgolfoven. Zorg dat je spons zeker nat is, zodat ze niet in brand vliegt. De hitte droogt de spons helemaal uit en zal bijna 99% van alle bacteriën doden. De spons wordt gedesinfecteerd en alle geurtjes worden geneutraliseerd.

Als je dit elke dag eens doet, is je sponsje bij elke afwasbeurt redelijk bacterievrij. Dan nog is het wel aangewezen om je afwassponsje toch geregeld eens te vervangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer