© BELGA

Red Flames spelen gelijk tegen Spanje op Cyprus Cup

In hun tweede wedstrijd op de Cyprus Cup hebben de Red Flames vrijdag in Larnaca 0-0 gelijkgespeeld tegen Spanje. Woensdag moest het team van bondscoach Ives Serneels in zijn openingswedstrijd een 2-1 nederlaag slikken tegen Tsjechië. Maandag nemen de Belgen het op tegen de Oostenrijkers. Die verrasten vrijdag door Tsjechië met 2-0 te verslaan.

Met één punt is België laatste in zijn groep, na Spanje (4 ptn), Oostenrijk en Tsjechië (3 ptn).

Voor de Red Flames vormt het prestigieuze oefentoernooi een ideale voorbereiding op het tweede deel van de kwalificaties voor het WK van 2019 in Frankrijk. De Flames zijn voor de derde keer aan de slag in Cyprus. In 2015 moest de ploeg van bondscoach Ives Serneels vrede nemen met de twaalfde en laatste plaats. Vorig jaar verging het de Belgen, met een zevende stek, beter.

In de WK-kwalificaties staat België met drie zeges uit evenveel wedstrijden op de tweede plaats achter Italië, dat de poule aanvoert met twaalf punten uit vier matchen. De twee volgende kwalificatieduels staan begin april op de agenda, met de thuismatch in Leuven tegen Portugal (6 april) en de verplaatsing naar Italië (10 april). Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de vier beste tweedes (op zeven groepen) spelen barrages.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer