De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel. © anp

Kernuitstap doet uitstoot energiesector sterk stijgen

De kernuitstap doet de schadelijke uitstoot van de Belgische energiesector met 76 procent stijgen tegen 2025. Als er twee kerncentrales langer opblijven, zal de uitstoot tegen dan met 30 procent toenemen. Dat bericht De Morgen, die de nieuwste berekeningen van econoom Johan Albrecht (UGent) over de klimaatimpact van de kernuitstap kon inkijken.

88 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Amai, meneer Claeys, honderden miljarden nogal ... Maar inderdaad, als u er dan toch met de klak naar gooit, kan u maar beter meteen goed overdrijven.
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Die wet werd gestemd om de Groenen te paaien door Verhofstadt 1 in 2003. Nu zijn we 15 jaar verder en stellen vast dat we, ALS we verstandig zijn, best enkele nieuwe kerncentrales kopen om GOEDKOPE elektriciteit te maken EN om de transitie naar groene energie tijd te gunnen, want zoals het er nu uitziet, zal het honderden miljarden kosten en wie zal dat betalen denkt u? U en ik. Voor tientallen jaren welvaartsverlies dus MEER armen i.p.v. minder!
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Dus ofwel betalen we ons blauw in de toekomst, ofwel worden we vergiftigd in de toekomst door uitstoot en ander fijn stof. Doe mij dan liever de vergiftiging, nog een paar jaar en ik kan in Ijsland gaan wonen. Zuivere lucht, hernieuwbare energiebronnen en een normale regering. Kan niet wachten.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Nog meer vuile lucht door gascentrales=nog meer hart en longziekten-sterfgevallen. Ieder weldenkend Vlaming weet dat, alleen s-Tommelein, MR, Groen en Peeters nog overtuigen.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Hoeveel jaar is er al spraken van een kernuitstap ? En hoeveel jaren heeft de energiesector al de kans gehad om degelijke alternatieve en milieuvriendelijkere energiebronnen te gebruiken?