Ontvoering 14-jarig meisje in Willebroek blijkt verzonnen

Het verhaal van de ontvoering van een 14-jarig meisje in Willebroek is verzonnen. Dat bekende het slachtoffer vanmorgen zelf aan de politie. Ze was in paniek omdat ze die avond te laat was thuisgekomen. Politie en scholengemeenschap zijn tevreden met de doorbraak, want hiermee wordt er een grote ongerustheid weggenomen bij alle ouders in de regio.

dst

Maandagnamiddag 5 september 2016 werd Willebroek opgeschrikt door de melding dat een 14-jarige meisje ontvoerd werd. Volgens de eerste verklaringen werd ze meegesleurd in een donker minibusje, maar slaagde ze erin zichzelf te bevrijden.

De lokale recherche voerde een intens onderzoek naar de mogelijke verdachte en zijn voertuig. Het Parket Antwerpen – afdeling Mechelen verspreidde een opsporingsbericht waarbij getuigen van verdachte handelingen zich konden melden. Een dag later werd ook een robotfoto verspreid.

Aanvullend aan het lopende onderzoek besliste politie Mechelen-Willebroek extra toezichtsploegen in te zetten in de schoolomgevingen, evenals op de routes van en naar de scholen. Deze ploegen opereerden zowel anoniem als in herkenbare patrouillevoertuigen.

“In paniek omdat ze te laat was”

Vrijdagochtend bekende het meisje echter dat ze het verhaal verzonnen heeft. De politie had hiervoor reeds meerdere aanwijzingen. En ook de warrige uitleg van het meisje na haar ontvoering riep veel vragen op. Ze zou de ontvoering verzonnen hebben omdat ze die maandagavond te laat was thuisgekomen van school.

Het meisje is ter beschikking gesteld van het jeugdparket, dat maatregelen kan opleggen. “Een valse aangifte is strafbaar. Het jeugdparket neemt de feiten bijzonder ernstig en zal aan de kwestie een passend gevolg geven”, laat het parket weten.

© Theo Derkinderen

Angst aan de schoolpoort

Na het verhaal van het meisje zat de angst er goed in aan de schoolpoorten in de regio. Meer ouders kwamen hun kroost zelf ophalen en bij de politie liepen tientallen tips binnen. De politie patrouilleerde opvallend veel in de buurt van scholen en aan sommige scholen stonden ook agenten en gemeenschapswachten een oogje in het zeil te houden.

Door de bekentenis van het meisje wordt een grote bezorgdheid bij ouders en leerlingen in de regio weggenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER