Meisje (14) bekent dat ze ontvoering in Willebroek verzon omdat ze te laat thuis kwam

Het 14-jarige meisje dat begin september verklaarde dat ze door een onbekende in een bestelwagen werd gesleurd in Willebroek, heeft die ontvoering verzonnen. Dat heeft ze vanmorgen bekend, meldt het parket van Mechelen. Het meisje verklaarde in paniek te zijn omdat ze te laat thuis zou komen. Het meisje riskeert nu een sanctie.

dst

Maandagnamiddag 5 september 2016 werd Willebroek opgeschrikt door de melding dat een 14-jarige meisje ontvoerd werd. Het meisje verklaarde dat ze op weg van de bushalte naar huis, in een zwarte bestelwagen gesleurd werd. Een einde verderop kon ze uit de wagen ontsnappen en naar huis vluchten.

Sinds die dag voerde de lokale recherche van de politiezone Mechelen Willebroek een intens onderzoek naar de mogelijke verdachte en zijn voertuig. Er werd onder meer een opsporingsbericht verspreid met robotfoto van de verdachte en getuigen werd nadrukkelijk gevraagd om zich bij de speurders te melden.

Tegelijk zette de lokale politie extra agenten in aan de schoolomgevingen en op de routes van en naar de scholen. Deze ploegen opereerden zowel anoniem als in herkenbare patrouillevoertuigen.

In een getuigenis aan onze krant vertelde het meisje hoe ze in de Kapellenboslaan in Willebroek een zwarte bestelwagen zag staan. Een eindje verderop trok een man een zak over haar hoofd, vertelde ze. “Hij sleurde me mee en duwde me in de bestelwagen.”

“Ik wist totaal niet wat er met mij ging gebeuren”, verklaarde ze. “Op dat moment denk je natuurlijk wel het allerergste. Er spookten zelfs scènes van misdaadfilms door mijn hoofd.”

Aan de Boomsesteenweg een eindje verderop slaagde ze erin om te ontsnappen. “Ik slaagde erin om de deur van de bestelwagen te openen en ik kon uit de wagen springen.”

Verzonnen

Nu blijkt dat het meisje het hele verhaal verzonnen heeft. De speurders confronteerden haar met verschillende elementen die daarop wezen en daarop ging ze door de knieën. Ze verzon het hele omdat ze in paniek was omdat ze te laat thuis zou komen.

Tevreden

De politie Mechelen-Willebroek en bij uitbreiding de scholengemeenschap en inwoners van Willebroek zijn tevreden met deze afloop. De bezorgheid in de gemeente wordt door deze bekentenis weggenomen, klinkt het nog.

Het meisje zelf riskeert nu een sanctie. “Een valse aangifte is strafbaar. Het meisje wordt ter beschikking gesteld van het jeugdparket, dat de feiten bijzonder ernstig neemt en aan de kwestie een passend gevolg zal geven”, aldus het parket nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen