© Koen Luts

Drie jaar cel gevraagd voor jonge overvallers Looise supermarkt

Twee broers uit Herenthout van 18 en 19 jaar oud zijn vrijdag samen met een 24-jarige man uit Herentals voor de Hasseltse rechter verschenen voor een overval en vijf inbraken in West-Limburg.

GeHo

Uit een Fun-winkel en Albert Heijnfiliaal gingen ze onder meer aan de haal met multimedia en sigaretten. Het zwaarste feit gebeurde op 14 februari in supermarkt Tecno in Hulst, Tessenderlo. Een van de broers en de twintiger uit Herentals vielen er gemaskerd en gewapend binnen. Zij bedreigden de kassierster en een klant met een revolver om er uiteindelijk met de kassa-inhoud vandoor te gaan. Hun vluchtauto vond de politie even verderop terug. De 50-jarige klant werd in shock met de ziekenwagen afgevoerd. De advocate van de vrouw vroeg om de aanstelling van een deskundige om de opgelopen psychische schade te begroten.

Het parket vorderde drie jaar cel deels met uitstel onder voorwaarden voor de twee overvallers. Voor de jongste van het trio, die net als zijn broer in de cel zit, is 14 maanden met probatie-uitstel gevraagd. Hij was niet betrokken bij de overval, maar wel bij twee inbraken. Hun advocaten schetsten telkens een somber beeld van de daders. “Kinderen uit een vechtscheiding. Werk kwijt na een schedelbreuk. Ze moesten overnachten in een wagen. School niet afgemaakt,” waren daar enkele voorbeelden van. Zelf verklaarden ze spijt te hebben. “Kon ik de tijd maar terugdraaien. Ik wil een diploma halen en werk vinden.”

Vonnis op 14 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer