© AP

Student schiet ouders dood op campus van Amerikaanse universiteit

Een student van negentien jaar heeft vrijdagvoormiddag zijn ouders doodgeschoten op de campus van de Universiteit van Central Michigan, in het noorden van de Verenigde Staten. De jongeman werd intussen gevat.

Het was de politie die vrijdagvoormiddag (lokale tijd) gewag maakte van de schoten in het gebouw ‘Campbell Hall’ van de universiteit in de stad Mount Pleasant, tussen Chicago en Detroit. De universiteit identificeerde intussen de slachtoffers als de ouders van de verdachte, James Eric Davis Jr.. Ze woonden in een buitenwijk van Chicago. De politie vermoedt dat de redenen voor de schietpartij dus in de familiale sfeer gezocht moeten worden.

De nacht voor de schietpartij was de verdachte naar het ziekenhuis gebracht, na “een overdosis of een slechte reactie op drugs”, zei de woordvoerder van de politie van de campus op een persconferentie.

De politie heeft Davis Jr. kunnen arresteren, nadat hij kort na middernacht was opgemerkt op een trein aan de noordkant van de campus. Dat deelde de universiteit mee. Meer dan 100 politieagenten waren naar de student op zoek.

Er lopen ongeveer 18.000 studenten school op de hoofdcampus van de Central Michigan University.

© AFP

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER