© rr

Bestuurder zwaargewond na slippartij op A12

Door het gladde wegdek is op de A12, aan de Leugenberg, een ongeval gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ook vrijdagnamiddag en -avond stelde de Antwerpse politie heel wat ongevallen vast.

il, sare

Een auto is afgelopen nacht aan het slippen gegaan en tegen een brugpijler gereden. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. Hij werd met zware verwondingen naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem gebracht.

Molenstraat

Nog door het winterweer vielen vrijdag rond 14.50u drie gewonden bij een ongeval in de Molenstraat in Antwerpen. De bestuurder van 41 was met zijn wagen beginnen te glijden toen de regen op een bevroren ondergrond viel. Het voertuig kwam op een betonnen rand van de weg terecht en raakte zwaar beschadigd.

Er kwam een ziekenwagen ter plaatse om de slachtoffers te verzorgen. Ze liepen uitsluitend lichte verwondingen op.

Ondertussen zag de politie nog mensen vallen die met de fiets of te voet voorbij kwamen. De strooidiensten waren druk in de weer, en werden uitdrukkelijk gevraagd om ook de Molenstraat zeker in hun route mee op te nemen. Omdat er ook nog een tweede ongeval gebeurde, werd de straat afgesloten voor het verkeer.

Borgerhout

In de loop van de namiddag, avond en nacht gebeurden er nog verschillende andere ongevallen door het vriesweer. Zoals rond 3u in de Kwekerijstraat in Borgerhout. Daar kwam een bestuurder van 32 jaar uit de richting van het Terlooplein gereden om de Gillis Van Biervlietstraat in te draaien. Zijn wagen begon te slippen en botste tegen een geparkeerde auto, een verkeersbord en de gevel van een woning. Niemand raakte gewond.

Voor de meeste ongevallen was er geen tussenkomst van de politie nodig, en volstond het invullen van het Europees aanrijdingsformulier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER