Benoot balt de vuisten na een erg knap nummer.
Volledig scherm
Benoot balt de vuisten na een erg knap nummer. © Getty Images

Belgen boven in epische Strade Bianche: eerste profzege voor sterke Tiesj Benoot, Wout van Aert derde

WielrennenWat een manier om je eerste profzege te boeken! Tiesj Benoot (23) heeft in Toscane op indrukwekkende wijze de Strade Bianche gewonnen in apocalyptische omstandigheden. De Belg van Lotto-Soudal liet de Fransman Romain Bardet en Wout van Aert - wat reed die schitterend - achter op de laatste grindstrook (ruim twaalf kilometer voor de aankomst, red.) en stoomde dan door naar de aankomst op de enig mooie Piazza del Campo in Siena. De bevestiging.

139 reacties

  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Mr. Dirk Van den Bosssch, u kent van koers precies niet veel. In de RvV. moet je vooraan koersen om telken male bij de eerste 20 op die heuvels te kunnen opdraaien. Daar rijden ze wel naartoe met een enorme snelheid. En dat maakt precies deze koers zo lastig. Eerst eens live naar die koers gaan kijken tussen die heuvels.
  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Mooie koers en wat een magnifieke jonge Vlaamse klasbakken .Bennoot was gewoon de beste,maar ik had nooit gedacht dat Van Aert nu al een top 10 zou halen in dergelijke races.Ik denk dat Van Aert met zijn tijdritmogelijkheden heel wat rittenkoersen genre Tirreno,Baskenland en Catalunya kan winnen.
  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    Beter informeren Eduard, Wout rijdt Milaan San Remo niet. Wat de Ronde betreft , daar koersen ze de eerste 200 km niet , dus ook finale van 60 km.Ronde afwachten en niet op voorhand conclusies trekken
  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    Na 180 km verzuurt van de fiets gevallen wat gaat hij dan doen in de Ronde en Milaan San Remo?
  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    Dit is koers , met een winnaar die in de aanval gaat en zijn plan trekt, geweldig ! En op het hoogste schavot gekust worden door twee prachtige bloemenmeisjes ! De kroon op het werk , in Italië weten ze wat klasse is !