© BFM

Meer oproepen voor gesprongen waterleidingen, Plantinkaai afgesloten door waterlek

Nu het stilaan begint te dooien, krijgt de Antwerpse brandweer (zoals verwacht) meer meldingen binnen van wateroverlast. Het gaat voornamelijk om gesprongen waterleidingen op straat, maar ook over ondergelopen kelders bij mensen thuis. De Plantinkaai werd vrijdagavond afgesloten door een waterlek.

il, sare

Sinds vanochtend heeft de brandweer een twintigtal oproepen binnen en dat aantal gaat in stijgende lijn. De hulpdiensten verwachten nog meer meldingen in de loop van de namiddag en avond.

De brandweer vraagt om zo veel mogelijk gebruik te maken van het e-formulier voor wateroverlast via https://www.antwerpen.be/nl/eloket/waterschade. Zo komen ze meteen in de meldkamer terecht en worden noodnummers vrijgehouden voor dringende oproepen.

Watermeter

Mensen die thuis met een gesprongen waterleiding te maken krijgen, wordt aangeraden om alvast de hoofdkraan dicht te draaien. Het lek bevindt zich vaak na de watermeter, waardoor het gemakkelijk zelf gestopt kan worden.

Daarna wordt best een specialist opgeroepen om het lek te dichten. De brandweer kan dan namelijk niets betekenen.

© BFM

Waterlek Plantinkaai

Door een waterlek werd de Plantinkaai vrijdagavond afgesloten tussen de St.-Michielsstraat en het St.-Jansvliet. Het gaat om een breuk in een aanvoerleiding. “Er zijn geen abonnees getroffen”, aldus Steven De Schrijver van water-link.

“Onze ploegen zijn vandaag aan het werk gegaan en hebben de breuk gelokaliseerd. De herstellingswerken zullen vanavond gebeuren.” Tot dan blijft de Plantinkaai plaatselijk afgesloten.

Sowieso was drinkwatermaatschappij water-link voorbereid op een druk weekend. “We wisten dat de dooi zou inzetten, dat gaat vaak gepaard met kapotte waterleidingen”, aldus De Schrijver. “Daarom hebben we dit weekend zes wachtploegen ingezet, in een normaal weekend is er één ploeg van dienst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER