Dit wordt de running mate van Donald Trump

Gouverneur Mike Pence van Indiana wordt de running mate van Donald Trump. Dat heeft de Republikeinse presidentskandidaatt vrijdag op Twitter bevestigd. De bedoeling was om die aankondiging vrijdag met enig ceremonieel bekend te maken, maar dat plan liet Trump varen na de terreuraanslag van donderdagavond in Nice.

De naam van Mike Pence circuleert al langer als favoriet van Donald Trump. Nochtans liet Trump zelf ook al andere namen vallen: naast Mike Pence doken ook gouverneur Chris Christie van New Jersey, de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich en senator van Alabama Jeff Sessions, op als mogelijke kandidaten.

Pence zou zijn ambitie om herverkozen te worden als gouverneur laten vallen hebben om het team van Trump te vervoegen.

“Veilige keuze”

“Pence is 57 jaar oud en een voormalig Amerikaanse congreslid. Hij wordt gezien als een veilige keuze”, klinkt het in New York Times. “Hij is niet te opzichtig, maar toch populair bij de conservatieven. Op die manier kan Trump nog extra steun krijgen.”

De race om de nominaties voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen startte met 17 Republikeinen. De keuze van de running mate van Donald Trump wordt gezien als cruciaal, omdat de Republikeinse Partij wat verdeeld uit de voorverkiezingen kwam. Sommigen zouden zich ongemakkelijk voelen over de standpunten en de manier van handelen van Tump.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER