© AFP

Man riskeert tien maanden voor stelen verkochte auto

Een Roemeen uit Kinrooi moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor feiten van oplichting. Nadat hij zijn Volkswagen had verkocht via een tweedehandssite, zocht hij een tweede koper. Met een reservesleutel stal hij de wagen om hem nogmaals door te verkopen en zo twee keer 6.000 euro op te strijken.

ShDe

De man kwam naar eigen zeggen in de schulden terecht waardoor hij niet meer rond kwam met zijn loon. In die periode vond hij de reservesleutel terug van de Volkswagen die hij twee jaar eerder had verkocht via een tweedehandssite. Hij kwam op het idee om een nieuwe koper te zoeken en de wagen een tweede maal door te verkopen. Met de reservesleutel haalde hij de auto van de oprit van de nieuwe eigenaar. Op een parking in Neeroeteren verkocht hij de auto door voor 6.000 euro.

10 maanden

De feiten kwamen aan het licht toen de tweede koper de wagen in Frankrijk probeerde in te schrijven. Omdat deze geseind stond, lukt het niet en werd het voertuig in beslag genomen. De burgerlijke partijen eisen een terugbetaling van de verkoopprijs en stallingskosten van 5.476 euro. De man riskeert verder een celstraf van 10 maanden met probatie-uitstel en een geldboete van 600 euro.

Vonnis op 14 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer