Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

Voedsel dat bijna over datum is? Deze supermarkt weet er raad mee

Een komkommer met een stukje eraf, brood van gisteren of kip die bijna gaat vervallen. Per jaar gaat er voor een miljard euro aan voedsel in de afvalcontainer bij de supermarkt. De Plus-supermarkt in het Nederlandse Winterswijk vond er een oplossing voor.

25 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Wat ik al jarenlang voorstel: de avond voor de dag van de vervaldatum, en na het sluiten van de supermarkt, worden alle niet bereide vleessoorten (kip, rund, varken,paard…) opgehaald en nog dezelfde avond als stoverij bereid. Die stoverij gaat de diepvries in en kan als vers ingevroren product nog maandenlang verkocht worden. On- of laaggeschoolden kunnen dan als avondploeg aan de slag.
  • RIET HEIRMAN

    6 jaar geleden
    schitterend initiatief is dat
  • Robbert Thys

    6 jaar geleden
    Waarom doen ze de vervaldatum niet mee in de barcode? Product nog 3 weken goed? 10% extra. Nog maar een week niet meer: -10%. Nog 2 dagen: -30%. 1dag? -50%. Al ze nu eens wat meer dynamische prijzen hanteren... Daarmee dat veel mensen Peter gelijk geven.
  • Michel Werbrouck

    6 jaar geleden
    Wij kopen bewust producten die afgeprijst zijn omwille van de datum. Gemiddeld 30%tot 50% korting. Die worden dan als eerrst verwerkt of opgegeten. Nog nooit last mee gehad. We leven in een verspilmaatschappij, zoveel is duidelijk. Honger in de wereld kan van vandaag op morgen volledig opgelost worden maar het mag niet. Geld is de enige boosdoener in de wereld.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Als de prijs gelijk is dan pik ik er toch wel de recentste levering uit, ik ben toch niet gek.